Welkom op de website van OnlineSportvoeding.eu

Doorzoek site

Supplementen

Supplementen

Supplementen zijn middelen die aanvullen op de normale voeding. Het doel is om de gezondheid te bevorderen. Bijvoorbeeld om stoffen aan te vullen die je lichaam mist of juist van een bepaalde stof meer naar binnen krijgen om zoals een krachtsporter meer te groeien. Supplementen zijn verkrijgbaar in poeders, capsules of drankjes.

Soorten Supplementen

Er zijn veel verschillende soorten supplementen, bijvoorbeeld een pre-workout. Een pre-workout zorgt er voor dat er meer zuurstof naar je spieren gaat en dat gaat verzuring tegen en creëert meer energie waardoor je meer kracht krijgt.

Onder supplementen is creatine ook een belangrijke, Creatine speelt een essentiële rol bij het leveren van energie tijdens lichaamlijke inspanningen. Hierdoor kan je maximale krachtinspanningen leveren waardoor de spiermassa kan worden vergroot.

Tot slot zijn Eiwitten ook van groot belang, eiwitten zorg namelijk voor het behouden van de spieren door zich om te laten zetten in aminozuren die in de bloedbaan terecht komen en vervolgens worden opgenomen in de cellen van het lichaam.

Zijn supplementen veilig?

Supplementen die legaal verkrijgbaar zijn uiteraard veilig. Naarmate de Nederlandse wet worden er strenge eisen gesteld aan de kwaliteit en de inhoud van de voedingssupplementen waarbij deze altijd worden gekeurd zodat deze veilig zijn voor gebruik. Natuurlijk is overmatig gebruik niet veilig.